otrdiena, 2012. gada 20. marts

Fontaine Palace

Adrese: Dzirnavu iela 4, Liepāja.

Jā, jā. Mazliet citāds tests. Tā nu sanāca, kā sanāca un sestdien kopīgiem spēkiem ar Ievu aizstopējām uz dažas labas grupas albūma prezentāciju iekš Fontaine Palace. Pēc ne visai nogurdinošas stopēšanas un nelielas pastaigas pa Pilsētu, kurā piedzimst vējš, devāmies gaidot konci iemalkot pa kādam alum.

Melotu, ja teiktu, ka pirmoreiz ieklīdu šajā iestādē. Patīkamas, plašas telpas, kurās lielākā daļa interjera no koka. Masīva un smaga koka. Nonākot pie letes un uzstutējot savu kārno sēžamvietu uz smagā beņķa, secinu, ka nekas nav mainījies. Nu nav tur alus, nav! Visa izvēle sastāv no Aldara Luksus, Zelta un Carlsberg. Nu jā, jā - ledusskapī nīka arī mazās Tuborg pudelītes. Vienu brīdi pat sāku apsvērt ideju triekt ribās ki stiprāku, bet... Nav! Velnsarārā, nav ko dzert! Viskiji aprobežojas ar Tullamore utml. draņķiem, ruma parodijas Bacardi cēli mētājas līdzās. Nācās vien izvēlēties Luksus par Ls 1,20. Zeltiņš laikam bija mazliet lētāks. Tiko paņemu alu, tā manu, jau tā švako nervu sistēmu sāc čakarēt kaut kādu širmoviku bļaušana no augšstāva. Jā, skaists jau viņiem tas otrais stāvs (izvietots tieši virs bāra, bet ne virs pārējās telpas), skatuvi arī var perekti redzēt... Tā nu sanāca, ka bez mums, cilvēkiem neparastajiem, vakara gaitā ieklīda arī daži deģenerāti, kuriem nebija miera. Tad nu atpakaļ pie telpām. Jā, vasarās ir arī āra terase, šoreiz gan protams tādas nebija. Bāra lete beidzot nav vienkārši taisnā līnijā. Apkalpošana ātra un diezgan profesionāla, toties alus porcijas visnotaļ skopas. Nekad nepielej kausu līdz malām. Vienīgi mulsināja bārmenis apspīlētā rozā krekliņā, kurš, lai gan prata bārmeņu trikus, man likās šausmīgs. Cigaretes arī turpat var nopirkt. Ēdiena izvēle ar fantastiski liela bāram/klubam, tikai pietrūkst normālu uzkodu (ķiplokgrauzdiņu, piemēram). Ar laiku sāka sarasties tauta. Tas nu mani izbrīnīja - itkā smagās mūzikas koncerts, bet cilvēki dažnedažādi. Daži pelēki un nemanāmi, daudzi protams ādas jakās un apmatojušies, daži strīpainos sporta kostīmiņos, un pat cacas pornogrāfiskos miņukos uz augstpapēdenēm netrūkst! Tas rada iespaidu, ka Liepājā laikam pat sestdienas vakarā nav kur citur paballēties. Skumji. Protams pienāca tas brīdis, kad daba sauca. Labierīcības atrodas ērti pieejamā puspagrabā (t.i. pa kāpnēm uz leju. Ne visai tīras, toties ar labu skaņas izolāciju (klubam diezgan svarīga lieta) un spējīgas vienlaicīgi uzņemt diezgan daudz alu sadzērušos večus vienlaicīgi. Mana vājība - vecais bleķa pisuārs gar visu sienu - nu tā kā vecās amerikāņu filmās :D Protams daiļajam dzimumam atsevišķs nodalījums, kuru neapmeklēju. Tad nu nakts vidū, kad [gandrīz] viss vajadzīgais bija dzirdēts, nolēmām braukt uz naktsmājām.

Laiks: Sestdiena, 21:00-2:30

APKOPOJUMS:

Pieejamība: Liepāja, pilsēta diezgan liela un populāra. Klubs atrodas pašā centrā, brauc garām liekas teju ne viss liepājas pilsētas transports, autoosta arī netālu. 8p

Telpas: Smags, masīvs koka interjers, kluba otrais stāvs, patīkamā bāra lete... 8p

Apkalpošana: Ja alu lietu līdz malām un mani nemulsinātu bārmenis rozā drēbēs, tad būtu super! 6p

Dzērieni: Leģendārā rokklubā tikai Aldaris? No way! Viskiju maz, šņabja maz, ruma parodijas maz! Punkti? MAZ! 1p

Publika: Ja pat rok(metāl?)koncerta laikā ir pilns ar širmovikiem un deģenerātiem... Skumji. 3p

Labierīcības: Klusi un pietiekami plaši. Un vecais, labais bleķa pisuārs! Varētu vienīgi biežāk tikt tīrītas un normāls gaisa atsvaidzinātājs arī prasās. 6p

Extras: Skatuve, fantastiskais otrais stāvs... Un vēl kāda lieta, kuru diemžēl nedrīkstu minēt. 8p

Galavārds: Alus nav, širmoviki blandās un sitās savā starpā. Toties telpas skaistas, extru pietiekami, un vispār kaut kas šajā vietā tomēr piesaista. Ja būs kāds labs pasākums, līkumu šai vietai nemetīšu. Mīļie bāra vadītāji - PASŪTIET ALU!

Vidējie punkti: 5.71p

Pētījumā piedalījās: Vilcēns, Ieva

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru